Short Question & Answer(S & T,01-20)

Quiz About Science & Technology:

We provide for you many kinds of short Quiz for your any kinds of exam. And make your life with more knowledge. If you need more any please visit our others pages or contact us. All time we are ready to serve knowledge.

 

  • 01.Qns: Philology is the-
  • Ans: Science of languages.
  • 02.Qns: Anatomy is the branch of science which deals with-
  • Ans: Structure of animals and plants.
  • 03.Qns: Study of earthquakes is known as-
  • Ans: Seismology
  • 04.Qus. Ecology deals with-
  • Ans. Relation between organisms and their environment-
  • 05.Qus. Meteorology is the science of-
  • Ans. Weather
  • 06.Qus. Oncology is the study of-
  • Ans. Cancer.
  • 07.Qus. Study of life in outer spece is known as-
  • Ans. Exobiology.
  • 08.Qus. Numismatics is the study of-
  • Ans. Coins.
  • 09.Qus. Eugenics is the study of-
  • Ans. Altering humans beings by changing their genetic components.
  • 10.Qus. Ornithology is the-
  • Ans. Study of birds.
  • 11.Qus. Entomology deals with-
  • Ans. Insects.
  • 12.Qus. Epidemiology is the study of –
  • Ans. Epidemic diseases.
  • 13.Qus. The microscope is used to study-
  • Ans. Small and near.
  • 14.Qus. The energy of food is measured in-
  • Ans. Calories.
  • 15.Qus. Instrument used to measure relative humidity is-
  • Ans. Hygrometer.
  • 16.Qus. What is the SI unit of temperature?
  • Ans. Kelvin.
  • 17.Qus. The telescope is used for viewing-
  • Ans. Distant objects.
  • 18.Qus. Density of milk is measured by-
  • Ans. Lactometer.
  • 19.Qus. Decibel is a unit of-
  • Ans. Sound.
  • 20.Qus. The instrument used to measure electric resistance-
  • Ans. Ohmmeter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply